Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zakarić: I Džeko mi je savjetovao da idem u Partizan

U izjavi za HotSport, reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Zakarić potvrdio je da se sa čelnicima Partizana lako dogovorio. Ipak, preostao je drugi dio koji mora biti finaliziran kako bi posao bio završen. To je dogovor između Partizana i Željezničara. Igrač koji je proglašen za najboljeg fudbalera u šampionatu Bosne i Hercegovine, ne krije da želi u Partizan.

– Moja želja je isključivo prelazak u Partizan i nadam se da će mi se ona ostvariti. I ukoliko bude drugih ponuda, volio bih da se one stave po strani i da se usmjerimo na završetak posla s Partizanom. Nekim drugim ponudama nisam zadovoljan, rekao je za HotSport.

Ekspedicija Partizana jučer je stigla u Sloveniju na finalni dio priprema, tako da vrijeme trenutno ne ide na ruku Zakariću kojem bi pripreme došle odlično radi uigravanja pred kvalifikacije za Ligu Evrope.

– Volio bih da se što pre završe pregovori dva kluba jer nije jednostavno da individualno radim, a potom se samo priključim novoj ekipi. Sve je drugačije kada sam sa timom, klubom.

Prokomentarisao je i nastupe za reprezentaciju.

– Reprezentacija je najviše što neko može da sanja i da dostigne u karijeri. Velika stvar za mene je što sam pozvan na svako okupljanje otkako je Robert Prosinečki selektor. Od Edina Džeka i ostalih saigrača dobio sam pozitivne savjete oko Partizana, rekao je bh. fudbaler.