Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Plemići nižu pobjede

Zahuktali Zrinjski opet pobijedio, ovaj put pala Sloboda na Tušnju

Foto: HŠK Zrinjski

Plemići su danas u okviru 11. kola Wwin lige BiH slavili minimalnu pobjedu na Tušnju protiv indisponirane Slobode rezultatom 1:0.

Fudbaleri Zrinjskog nastavili su s pobjedama i dodatno se učvrstili na liderskoj poziciji u domaćem prvenstvu.

Plemići su danas u okviru 11. kola Wwin lige BiH slavili minimalnu pobjedu na Tušnju protiv indisponirane Slobode rezultatom 1:0.

Tim Maria Ivankovića je potpuno dominirao protiv domaćina, a prvu šansu za Plemiće smo vidjeli već u 8. minuti kada je Mulahusejnović iz dobre situcije dobro šutira, ali Trako još bolje brani.

Nastavio je Zrinjski da dominira i u nastavku utakmice, a do kraja prvog poluvremena domaći golman Trako je u nekoliko navrata odlično intervenisao te spasio svoj gol.

Ipak ništa nije mogao u 37. minuti kada je strijelac bio Surdanović za zasluženo vodstvo Zrinjskog.
Mogli su gosti u finišu i do drugog gola, ali Tičinović je pogodio stativu, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za Zrinjski.

U drugom poluvremenu se nastavilo gdje je stalo u prvom, dakle dominacijom Zrinjskog. Prvu priliku propušta Ćavar u 55. minuti. Samo sedam minuta kasnije Kiš je šutirao sa vrha šesnaesterca, ali nije bio precizan.

Tuzlaci su rijetko napadali, ali do gola su mogli u 63. minuti kada su krenuli sami prema golu Zrinjskog, ali sudija Admir Musić je napravio kardinalnu grešku ne pustivši prednost zbog prethodnog faula i propala je jedina prilika Slobode da dođe do gola.

Do kraja je ostalo 1:0 i Zrinjski je nastavio čudesan niz bez poraza u domaćoj ligi. Naime, ovo je bila 21. uzastopna utakmica na kojoj nisu izgubili, a još je impresivniji je podatak da su ostvarili 20 pobjeda.

Sloboda u narednom kolu dočekuje Sarajevo, dok Zrinjski očekuje gostovanje Slogi.