Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Zagrebački Dinamo igra najskuplju utakmicu u istoriji kluba

dinamo zagreb
FOTO: Pixsell

Qarabag je oduševio prošle sezone u Evropa ligi. Ispao je u osmini finala od kasnijeg finalista i osvajača njemačke duple krune Bayer Leverkusena

Zagrebački Dinamo, aktuelni prvak Hrvatske, od 18:45 gostuje kod azerbejdžanskog Qarabaga u uzvratu play-offa Lige prvaka, nakon što je u prvoj utakmici pobijedio 3:0. Dva gola postigao je Sandro Kulenović, a jedan Marko Pjaca. Klub sa Maksimira tako danas brani ogromnu prednost u najvrjednijoj utakmici u istoriji kluba.

Ta prednost donosi mjesto u glavnoj fazi Lige prvaka i nevjerovatno bogatstvo. U Dinamovom slučaju ono bi ukupno iznosilo čudesna 34 miliona eura. Najmanje toliko zaradio bi plasmanom u Ligu prvaka, koja se od ove godine igra u novom, ligaškom formatu, dakle ne više po grupama. Napominjemo da je ovaj iznos Dinamu zagarntovan ako izbaci Azerbejdžance, sve i da ne osvoji ni bod u Ligi prvaka. Svakim tamo uzetim bodom zarada mu raste po 700.000 eura.

Qarabag je oduševio prošle sezone u Evropa ligi. Ispao je u osmini finala od kasnijeg finalista i osvajača njemačke duple krune Bayer Leverkusena.

“Uprkos uvjerljivoj pobjedi u prvoj utakmici, svjesni smo da smo imali i nešto sreće. Maksimalno ozbiljno smo se pripremili za uzvrat. Protivnik je vrlo jak i dobro pripremljen. Uzevši sve ovo u obzir, namjeravamo pojačati odbranu jer znamo da moramo u tom segmentu biti još bolji. Vjerujem da ćemo tokom utakmice imati neku priliku, koju ćemo pokušati realizirati. To bi im dodatno otežalo posao”, izjavio je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Njegov kolega na drugoj strani Gurban Gurbanov ovako je najavio meč: “Dinamo ima veliku prednost i veliko iskustvo. Pritisnut ćemo, ali pametno. Protivnik je jak u kontranapadima, što smo vidjeli u prvoj utakmici. Moramo biti spremni na sve. Treba biti hrabar i pametan. Nisam izgubio vjeru ni nakon prve utakmice.”