Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaboravljeni as iz Zenice: Hibić je bio beskompromisni ljubimac Torcide

torcida

Portal Hrvatskareprezentacija.hr koji prati dešavanja među Vatrenima i u HNL-u s vremena na vrijeme objavi i poneku priču iz davnina. Urednici ovog portala jučer su se sjetili jednog bh. asa, koji je istina kratko igrao i za Hrvatsku. Riječ je o Mirsadu Hibiću koji je preko Hajduka dobacio do Španije, dok kad je riječ o državnom dresu dileme nikad nije bilo od momenta kad se bh. selekcija počela okupljati.

– U prvom, specijalnom izdanju, prisjećamo se Mirsada Hibića. Zašto počinjem od njega iskreno ni sam ne znam, ali mi jednostavno cijeli tjedan po glavi dozvanja ime tog bosanskohercegovačkog umirovljenog nogometaša, stoji između ostalog u tekstu objavljenom na stranici.

– Hibić je rođeni Zeničanin, i kao većina nogometaša iz tog bosanskohercegovačkog grada karijeru je počeo u Čeliku. Ovaj stasiti stoper u srpnju 1992. prelazi u splitski Hajduk. I eto ga u našoj rubrici. Hibić u Hajduku provodi četiri sezone,i igra 148 utakmica. Postigao je i sedam pogodaka. Popularni Hiba bio je omiljen među Torcidom, a bio je poznat kao beskompromisan borac, koji je ostavljao srce na terenu. Debi je imao u porazu Hajduka protiv Zagreba 4. travnja 1993. S Hajdukom je osvojio ukupno sedam trofeja.Bio je član momčadi koja je igrala četvrtfinale Lige prvaka 1995. Karijeru je završio u Atletico Madridu 2004.godine, gdje je prešao iz Seville. Za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 36 utakmica, a bio je i kapetan. Nakon završetka karijere vratio se u rodnu Zenicu gdje živi miran obiteljski život, opisao je autor teksta.