Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrhunac cinizma: Begić & Company žele otići zbog morala i neregularnosti

bakovic_begic_nova

Nakon današnjih utakmica Lige za prvaka i povratka Zrinjskog na čelo tabele ostavke su, navodno, najavili predsjednik NSBiH Dino Begić, predsjednik Komisije za sudije i suđenje Ibrahim Hasanbegović i direktor takmičenja Elmir Pilav.

Begić je o ostavci obavijestio članove Izvršnog odbora NSBiH, a u obrazloženju stoji da se žele povući iz moralnih razloga?

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama “ugledni” članovi saveza sumnjaju u nemoralne radnje klubova i članova sudijske organizacije, a problem je “sumnjivi jedanaesterac” koji je Zrinjskom sviran u sudijskoj nadoknadi vremena?!

Jedanaesterac iz Bijeljine bi, kažu, mogao direktno uticati na ishod borbe za prvaka. Stoji, baš kao što stoji da su završnicu obilježile brojne neregularnosti. Tada se dotični nisu oglašavali.

Informacija je potekla od ljudi bliskih Begiću & Company pa je treba uzeti sa rezervom. Nije to prvi put da čelnik NSBiH igra dvostruku igru zarad dobrih odnosa i podrške.

Nije ovo ni prva najava povlačenja iz strateških razloga, koja se, na žalost, nikad nije desila.

Izvor iz NSBiH ovo označava kao providni pokušaj skidanja odgovornosti i podvlađivanja “oštećenom”.

Glavni akteri ove priče nisu dostupni za komentar, a šta će se izroditi iz ovog slučaja, tek će se vidjeti u narednim danima.