Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velež izgubio od Želje, ali “rođeni” nastavljaju utakmicu koja im život znači

velez zeljo
Foto: Armin Herić/fkželjezničar.ba

U sklopu priprema za proljetni nastavak Premijer lige danas su se u Međugorju sastali Velež i Željezničar iz Sarajeva, a bolji su bili gosti iz Sarajeva koji su sa 1:0 golom Dženisa Beganovića.

– Ono što je posebno bitno za današnju utakmicu jeste činjenica da Velež kao ponos Mostara i Hercegovine nastavlja svoj put, udahnuo je i sve zlonamjerne priče o gašenju i nestanku su samo izmišljotine iz bliske prošlosti, poručuju iz kluba.

Kako dalje tvrde, mnogi mešetari koji su podmetali nogu Klubu, istovremeno se i zaklinjući gube bitke, ali i rat.

Svi oni koji su uzrokovali probleme u radu prošlih uprava, izazivali incidente poput onog na utakmici sa Olimpicom, koji su svojatali navijače i manipulisali pojedincima među njima, sada sigurno odlaze u prošlost.

Odani Veležu vjeruju da će doći vrijeme kada će pojedinci položiti račune za manipulacije i sitne prevare koje su uzrok odlaska Skahića u tuzlansku Slobodu i stalnih dizanja tenzija među navijačima.

Do tada oni najvjerniji poručuju – sramite se, pravda je spora, ali dostižna i zasigurno će se utvrditi svaka odgovornost za probleme u kojima se Velež trenutno nalazi.