Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Utakmica prepuna preokreta: Igman slavio protiv GOŠK-a na domaćem terenu

igman gosk
Foto. Screenshot/ Arena Sport

Ova utakmica obilovala je dinamičnim akcijama i preokretima, a domaći su pokazali odlučnost i borbenost, dok su gosti pružili dostojan otpor i do samog kraja prijetili izjednačenjem

U utakmici prepunoj preokreta, Igman i GOŠK odigrali su uzbudljivih 90 minuta u Konjicu, a domaćin je na kraju slavio sa 3:2 u vrlo sadržajnom susretu. Igra je počela mirno, uz početno odmjeravanje snaga, no već u 10. minuti, Igman je poveo. Mešić je vratio loptu Heriću, koji preciznim udarcem s distance pogađa suprotni ugao za 1:0.

Igman je nastavio s pritiskom, kontrolirajući igru, dok su gosti iz Gabele pokušavali stvoriti opasnosti iz kontranapada. Njihov trud isplatio se u 17. minuti kada je Gogić prošao po lijevoj strani i pronašao Novakovića, kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu za 1:1. Smušena intervencija odbrane Igmana omogućila je gostima da brzo dođu do izjednačenja, piše Scsport.ba.

No, Igman se nije predao i brzo su vratili vodstvo. U 24. minuti, Šehić je ubacio loptu, Šuta ju je odbio do Herića, koji fenomenalnim udarcem s vrha kaznenog prostora postiže svoj drugi gol na utakmici i donosi novu prednost Igmanu od 2:1. Golman GOŠK-a, Karić, nije imao šanse da zaustavi ovaj precizan šut.

Ipak, gosti nisu odustajali. Pred kraj prvog poluvremena, u 42. minuti, nova greška u odbrani Igmana, ovog puta od strane Buturovića, omogućila je Ljukovcu da proslijedi loptu do Šrolera. Šroler je pogodio prvi ugao i postigao svoj prvijenac u dresu GOŠK-a, postavivši rezultat na 2:2, čime je završeno prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto mirniji početak, ali domaćini su opet zaprijetili u 59. minuti kada je Hebibović ubacio loptu, a Tallo malo zakasnio. U 65. minuti, Igman je konačno iskoristio dobru priliku. Šehić je lijepo proigrao Hebibovića, koji je produžio loptu za Talla, a ovaj precizno pogodio za 3:2, donoseći ponovno vodstvo domaćinu.

GOŠK je pokušao vratiti se u utakmicu, no Ćeman, golman Igmana, bio je siguran kod pokušaja Lukića iz slobodnog udarca u 87. minuti, a nekoliko minuta ranije odbranio je i atraktivan pokušaj makazicama Mihaljevića. Do kraja susreta, Igman je uspješno odbranio prednost i zabilježio važnu pobjedu.

Ova utakmica obilovala je dinamičnim akcijama i preokretima, a domaći su pokazali odlučnost i borbenost, dok su gosti pružili dostojan otpor i do samog kraja prijetili izjednačenjem.