Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Ukrajinci su ispali s četiri boda, nije to prvi takav slučaj na EP, Italijani su ispadali i s pet

donnarumma protiv hrvatske
FOTO: Pixsell

Nikad se u istoriiji Eura nije dogodilo da sve četiri ekipe u grupi imaju isto bodova, a u istoriji velikih takmičenja istu smo situaciju vidjeli samo jednom

Do zadnje sekunde gledali smo pravu ludnicu u grupi E na Euru u Njemačkoj. Slovačka i Rumunija su odigrale 1:1, a Belgija i Ukrajina bez golova. Sve četiri reprezentacije su tako završile grupnu fazu s četiri boda, a na kraju je ispala Ukrajina koju je koštao poraz 3:0 od Rumunije u prvom kolu.

Prva je Rumunija, druga s istom gol-razlikom i manje postignutih golova Belgija, treća je Slovačka, a Ukrajina je ispala zbog najlošije gol-razlike.

Nikad se u istoriiji Eura nije dogodilo da sve četiri ekipe u grupi imaju isto bodova, a u istoriji velikih takmičenja istu smo situaciju vidjeli samo jednom.

Prije tačno 30 godina na SP-u u SAD-u. U grupi E Meksiko, Italija, Republika Irska i Norveška su imali po četiri boda, a nesretna je na kraju završila Norveška koja je ispala kao zadnja s četiri boda, nula gol-razlikom (kao i svi u grupi), ali s najmanje postignutih golova. 

grupa italija

Treba spomenuti da je i Italija ispala s četiri boda u grupi na Evropskom prvenstvu. Bilo je to 1996. godine. Tada su Italijani ispali s četiri boda, baš kao i Česi koji su kao drugi prošli dalje zbog boljeg međusobnog skora.

italija grupa
Italija je 1996. godine napustila EP nakon grupne faze s osvojena četiri boda

Italija je ispala u grupi u s pet osvojenih bodova. Bilo je to na EP 2004. godine. Italijani su na kraju grupne faze imali pet bodova, isto kao i Šveđani i Danci koji su prošli dalje zbog gol razlike.

italija grupa
Italija je na EP 2004. u grupnoj fazi osvojila ček pet bodova, ali su na kraju ispali zbog lošije gol razlike