Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

UEFA pokrenula postupak protiv Demirala zbog zloglasnih “Sivih vukova”

Foto: X

Imenovan je “etički i disciplinski istražitelj”, a više informacija o ovom pitanju će uslijediti, rekla je UEFA u svom priopćenju za javnost

UEFA je u srijedu objavila da otvara istragu zbog “potencijalno neprimjerenog ponašanja” turskog braniča Meriha Demirala, dvostrukog strijelca u pobjedi osmine finala EURA u utorak protiv Austrije (2-1).

Sam Demiral je na svom X računu objavio fotografiju na kojoj podiže ruke kako bi proslavio jedan od svojih golova, te rukama pravi znak “Sivih vukova”, turske krajnje desničarske ultranacionalistićke grupe koja je zabranjena u nekim zemlajama. Slika se dijeli na društvenim mrežama.

Imenovan je “etički i disciplinski istražitelj”, a više informacija o ovom pitanju će uslijediti, rekla je UEFA u svom priopćenju za javnost.

“Simbol turskih desničarskih ekstremista nema mjesta na našim stadionima”, reagirala je Nancy Faeser, njemačka ministrica unutarnjih poslova na X-u (bivši Twitter).

“Korištenje euro nogometa kao platforme za rasizam je potpuno neprihvatljivo i UEFA će istražiti slučaj i razmotriti sankcije”, dodala je.

Turska će u subotu u Berlinu u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske.