Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U slučaju Tošićevog odlaska, Zakarić dolazi u Partizan

zakaric

Velika reorganizacija Partizana, najavljena još prije izvesnog vremena od strane sportskog sektora kluba – ne prestaje, navodi Telegraf. Nakon Nemanje Nikolića i Ricarda Gomesa, koji će u narednoj sezoni predvoditi napad, crno-bijeli uveliko razmišljaju i pregovaraju i sa igračima na krilnim pozicijama.

Klub iz Humske u poodmakloj je fazi razgovora sa – Goranom Zakarićem (25), A reprezentativcem Bosne i Hercegovine, odnosno fudbalerom Željezničara. Zakarić je projektovan kao fudbaler koji će biti angažovan u slučaju sa klub napusti, a nije daleko od toga, Zoran Tošić, za koga postoji interesovanje i Turske, ali i sa Dalekog istoka.

Zakarić je ove sezone prograšen za najboljeg igrača Premijer lige Bosne i Hercegovine, u izboru trenera i kapitena. Odigrao je 42 utakmice, postigao 18 golova i upisao 11 asistencija, te je značajno doprinio osvajanju Kupa BiH.

Kao nagrada uslijedio poziv je selektora Roberta Prosinečkog, koji je Zakarića prvo uvrstio na spisak A reprezentacije za prijateljske mečeve protiv SAD i Meksika. Osim Partizana, Zakarić se ranije dovodio u vezu i sa Olimpijom.