Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U januarskom prelaznom roku španski klubovi potrošili 26,55 miliona eura

walter-montoya-m
Walter Montoya novo je pojačanje Seville

Klubovi iz španske La Lige tokom januarskog prelaznog roka, koji je završen u utorak u ponoć, potrošili su na 40 transfera 26,55 miliona eura, plus odluka Real Sociedada da od Manchester Cityja otkupi za sedam miliona eura ugovor posuđenog golmana Geronima Rullija.

U analizi zimskog prelaznog roka španski mediji navode da su klubovi od prodaje 44 fudbalera ostvarili profit u iznosu od 27,8 miliona eura.

Zanimljivo, najviše su kupovali klubovi iz donjeg dijela tabele, koji su doveli 33 igrača. Od tog broja, četiri posljednjeplasirane ekipe dovele su čak 18 novih igrača.

Sevilla je sa 10,5 miliona eura bila najveći španski potrošač tokom prelaznog roka. Klub iz Andaluzije doveo je Waltera Montoyu iz Rosario Centrala za 5,5 miliona eura i Clementa Lengleta iz Nancya za pet miliona, dok je Stevan Jovetić stigao na posudbu iz Intera.

Osim madridskih klubova Reala i Atletica, koji su po suspenzijom FIFA-e, tokom januara nisu trgovali ni Barcelona, Real Sociedad, Eibar i Espanyol.

Alexandre Pato bio je najskuplji igrač koji je otišao iz španske La Lige. Za njega je Villarrealu kineski Tianjin Quanjian platio obeštećenje od 18 miliona eura.