Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

U derbiju kola Amar Osim stiže na Grbavicu

Prva utakmica 2. pretkola UEFA Konferencijske lige, Velež – Hamrun Spartans
21.07.2022., stadion Grbavica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Prva utakmica 2. pretkola UEFA Konferencijske lige, FK Velez - Hamrun Spartans F.C. Trener Veleza Amar Osim Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Aktuelni prvaka BiH ekipa Zrinjskog će na svom stadionu ugostiti Slogu iz Doboja, te nakon poraza u prvom njihovom međusobnom duelu, domći se tražiti osvetu

U okviru 15. kole M:tel Premijer lige BiH danas će biti odigrana četiri susreta, dva se igraju u terminu od 14:30, dok preostala dva počinju od 17 sati.

Meč u Doboju kod Kaknja igraju Igman i Borac, zasigurno će domaćini pokušati ispraviti loš dojam nakon poraza u Kupu od ekipe Laktaša, dok će Borac tražiti nastavak svojih dobrih partija. U istom terminu sastaju se i Leotar i Široki Brijeg, domaćin igrali odlično pod vodstvom novog trenera Marka Maksimovića, dok je Široki Brijeg u Trebinje dolazi nakon pobjede u derbiju protiv Željezničara, te se sigurno očekuju odličan meč na Policama.

Aktuelni prvaka BiH ekipa Zrinjskog će na svom stadionu ugostiti Slogu iz Doboja, te nakon poraza u prvom njihovom međusobnom duelu, domći se tražiti osvetu.

Derbi kola zasigurno igraju veliki rivali Željezničar i Velež. Tim sa Grbavice je izgubio u prošlom kolu od ekipe Širokog Brijega, te će zasigurno pokušati ispraviti taj dojam pred svojim fantastičnim navijačima.

S druge strane, Rođene predvodi Amar Osim, najtrofejniji trener Željezničara u istoriji što naravno znači će ova utakmica iz više razloga biti poslatica za ljubitelje fudbala.

Premijer liga BiH, 15. kolo.

Subota, 22. oktobar:

Igman – Borac (14.30, Arena Sport); Dragan Kesić (Bosanska Gradiška)

Leotar – Široki Brijeg (14.30 sati); Dražen Marić (Bijeljina)

Zrinjski – Sloga (17, Arena Sport); Mirza Kazlagić (Cazin)

Željezničar – Velež (17, Moja TV); Frano Jelić (Široki Brijeg)

Nedjelja, 23. oktobar:

Sloboda – Tuzla City (13, Arena Sport); Luka Bilbija (Prijedor)

Posušje – Sarajevo (14.30, Moja TV); Ermin Sivac (Zenica)