Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nejasna situacija

Turski “Fanatik”: Džeko želi ostati u Feneru, Mourinho je donio odluku

mourinho i dzeko
FOTO: AS Roma
Mourinho i Džeko dok su zajedno bili u Romi

Bivši sportski direktor Hajduka Mario Branco, koji sada radi u Fenerbahčeu, tokom priprema u Austriji rekao je da je Džeko njihov kapiten i jedan od najvažnijih igrača s kojim su jako zadovoljni

Sportski direktor splitskog Hajduka Nikola Kalinić pokušava dovesti našeg Edina Džeku (38) iz Fenerbahčea. Bosanskohercegovački napadač, kao i član saudijskog Al Shababa Ivan Rakitić (36), glavne su transfer-priče ovog prijelaznog roka u Hrvatskoj, a obojica se povezuju s dolaskom u splitski klub.

Turski mediji objavili su brojne glasine o Džekinom ostanku u Feneru i dolasku u Hajduk. Fanatik donosi novu informaciju. Trener Jose Mourinho navodno je na temelju pripremnih utakmica s Petrolulom (2:1), Admirom Wacker (1:1), Hajdukom (0:1) i Strasbourgom (4:0) odlučio kojim će stranim igračima dati šansu u sezoni 2024./2025., a kojih se želi riješiti.

Podsjetimo, turski nogometni savez ograničio je broj stranih igrača na 12, a Fanatik tvrdi da siguran status u Feneru imaju hrvatski golman Dominik Livaković te Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Fred, Sebastian Szymanski i Dušan Tadić.

“Portugalski trener je odlučio. Pažnju je izazvala iznenađujuća odluka o Edinu Džeki”, piše Fanatik, navodeći da su Miha Zajc, Miguel Crespo, Rade Krunić, Ryan Kent, Luan Peres i Omer Fayed nogometaši koji bi mogli otići.

“Nije jasna situacija Edina Džeke, koji je nakon odlaska Michyja Batshuayija ostao jedini centarfor Fenerbahčea”, dodaje turski medij.

Bivši sportski direktor Hajduka Mario Branco, koji sada radi u Fenerbahčeu, tokom priprema u Austriji rekao je da je Džeko njihov kapiten i jedan od najvažnijih igrača s kojim su jako zadovoljni. S druge strane, Fanatiku nije jasna Džekina pozicija uzevši u obzir da je Mourinho navodno rekao kako reprezentativca BiH vidi kao drugu napadačku opciju.

“Džeko se povezivalo s Hajdukom i klubovima iz Saudijske Arabije, ali on želi ostati u Istanbulu i ispuniti šampionsko obećanje koje je dao prošle sezone”, zaključuje Fanatik. Džekin ugovor s Fenerom vrijedi još jednu godinu, a prošle sezone je imao 25 golova i 10 asistencija u 46 nastupa.