Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska najavila kandidaturu za domaćina EURO 2024.

turska euro

Yildirim Demiroren, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Turske (TFF) izjavio je da će Turska 2. marta službeno podnijeti zahtjev za organizaciju Evropskog fudbalskog prvenstva (EURO) 2024. godine.

U sjedištu TFF-a u Istanbulu održan je sastanak rukovodstva turske kuće fudbala na kojem je prisustvovao i turski ministar sporta i omladine Akif Cagatay Kilic.

Nakon tri neuspjele kandidature u prošlosti, TFF je donio odluku da u narednom periodu i četvrti put pokuša dobiti organizaciju EURO-a.

“Okupili smo se ovdje radi posla koji je koristan za turski fudbal, ali i državu uopće. Ovdje smo kako bi smo krenuli na put kandidature UEFA-inog EURO-a 2024. Formalno ćemo kandidaturu predati 2. marta“, kazao je Demiroren.

Ukazujući na velika ulaganja Turske u sportsku infrastrukturu, Demiroren je kazao da je Turska jedina zemlja u Evropi, pa i svijetu koja se može pohvaliti da je u proteklih nekoliko godina izgradila 32 fudbalska stadiona.

“Ranije kandidature nismo dobijali zbog jednog glasa. Sad smo svi uvjereni da zaslužujemo organizaciju EURO-a. Zato ovo i radimo. Zahvaljujemo se ministru, premijeru i predsjedniku države na podršci i uvjereni smo da ćemo zajedničkim naporima ovaj posao uspješno privesti kraju“, kazao je Demiroren.