Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turniru prijateljstva: Željezničar savladao Dinamo, Sloboda zaustavila Partizan

Turniru prijateljstva

Završen je prvi dan na Turniru prijateljstva 2017, a već na početku takmičenja postignuti su zanimljivi rezultati.

U derbiju 1. kola Crvena zvezda je pobijedila RNK Split sa 4:0, a Željezničar je u najzanimljivijem meču dana savladao Dinamo sa 3:2.

Željezničar je stigao u vođstvo u 26. minutu golom Nedima Aljića, ali je već na početku drugog poluvremena Dinamo je izjednačio preko Luke Budića u 42. minutu. Samo sedam minuta na semaforu je stajao nerešen rezultat. U 49. minutu Željezničar je ponovo poveo, ovoga puta gol je postigao Adin-Asim Sojkić. A onda je uslijedila nevjerovatna završnica. Dinamo je izjednačio na 2:2 u 54. minutu drugim golom Luke Budića, ali je samo dvije minuta kasnije Armin Šarić vratio prednost na stranu Željezničara.

Sloboda iz Tuzle uspjela da osvoji bod protiv favorizovanog Partizana, dok je Sarajevo poraženo od Osijeka sa 2:0. Utakmica je rešena u posljednjih desetak minuta kada su Osiječani postigli oba gola i tako došli do veoma značajne pobede u prvom kolu.

Rezultati prvog kola:

Grupa A:
Olimpija Ljubljana – Borac Banja Luka 3:1
Crvena zvezda – RNK Split 4:0

Grupa B:
Budućnost Podgorica – Rijeka 1:1
Partizan – Sloboda Tuzla 0:0

Grupa C:
Spartak Subotica – OFK Beograd 0:1
Dinamo Zagreb – Željezničar 2:3

Grupa D:
Vojvodina – Vardar 0:0
Osijek – Sarajevo 2:0

Turnir prijateljstva se nastavlja već sutra utakmicama drugog kola. Možda najuzbudljiviji okršaj očekuje se u duelu dva regionalna šampiona Partizana i Budućnosti. Željezničar se sastaje sa Spartakom, Sarajevo s Vardarom, Sloboda igra sa Rijekom, a Borac sa Crvenom zvezdom.