Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sudar na Koševu

Trener Želje uoči derbija: Želim da odigramo muški i čvrstu utakmicu

Foto: FK Željezničar

U okviru 8. kola Wwin lige BiH sutra će se na stadionu “Asim Ferhatović Hase” igrati najveći derbi bh. fudbala.

Drugačije raspoloženje

Zahuktalo Sarajevo, koje je ove sezone bez poraza i lider na tabeli dočekuje Željezničar, koji je u posljednjem kolu poražen od Zrinjskog na Grbavici.

Denis Ćorić, trener Plavih s Grbavice najavio je danas da želi da njegov tim odigra mušku i čvrstu utakmicu.

“Očekivanja su uvijek velika. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Sarajevo igra u dobroj formi, a i mi smo u dobrom ritmu. No, nema nikakvog pravila, jedna je utakmica, naboj, tako i sutra. Očekujem trkački dobru i agresivnu utakmicu i da pokušamo napraviti pozitivan rezultat. Znam da neće biti lako. Kolega Zekić je to dosta dobro posložio. Možemo biti zadovoljni i sa Željom. Da je moglo biti bolje, moglo je, ali idemo probati odigrati jednu mušku i čvrstu utakmicu”, rekao je Ćorić.

Istinski derbi

Istakao je da je sve osim poraza dobar rezultat, te naglasio da je ponosan što može biti dio najvećeg derbija u BiH.

“Ponosan sam da mogu biti najvećeg derbija u BiH. Normalan sam čovjek koji se priprema kao za svaku drugu utakmicu. Nikakvog pritiska, uživam u svemu. To želim prenijeti na igrače. Bit će ovakvih utakmica još. Čast mi je što sam dio ovog svega. Nadam se da će sutra svi akteri pokazati pravi, istinski derbi, da svi zajedno izađemo sretni. Kakav će rezultat biti, vidjet ćemo svi”, poručio je Ćorić.
Podsjećamo, sarajevski derbi igra se sutra na Koševu s početkom u 20.45 sati.