Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Toni Kroos napokon progovorio o skandaloznoj odluci s Eura

FOTO: Screenshot

Na pitanje zašto engleski sudija nije gledao scenu na monitoru Kroos ima pretpostavku

Situacija iz četvrtfinala Evropskog prvenstva, kada u utakmici Njemačke i kasnijih prvaka Španaca sudija Anthony Taylor nije dosudio kazneni udarac nakon što je Marc Cucurella rukom blokirao udarac Jamala Musiale, “peče” i dalje legendarnog Tonija Kroosa i mnoge Nijemce.

U svom podcastu “Einfach mal Luppen” dojučerašnji veznjak Reala i najtrofejniji njemački klupski nogometaš u historiji, koji je inače upravo utakmicom četvrtfinala završio svoju sjajnu karijeru, odgovorio je na pitanje o spornoj situaciji.

– Suzdržao sam se do danas… U tom trenutku niste toliko ljuti na sudiju jer ne možete sami to tako procijeniti. Naravno da sam tada obratio pažnju na sudiju. On je smatrao da tu situaciju ne mora ni gledati ili mu je sudija u VAR kazao: “Ne moraš to gledati”. Naljutio sam se tek kad sam tu situaciju vidio nakon utakmice… – kazao je Kroos.

Kroos ima pretpostavku zašto sudija nije ponovo gledao spornu situaciju

Na pitanje zašto engleski sudija nije gledao scenu na monitoru Kroos ima pretpostavku.

– Mislim da je to trebao barem pogledati. Ali mislim da je problem bio u tom što je znao ako pogleda tu situaciju, onda mora dosuditi kazneni udarac. Imao sam osjećaj da nije nužno želio dosuditi ga u takvoj utakmici – rekao je Kroos uz zaključak:

– Trenutak je gorak kada pogledate u retrospektivi i vidite ishod čitavog turnira ili važnost gola u tom trenutku. Na kraju, sve što smo mogli je prihvatiti sudijsku odluku.