Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prijateljska utakmica

Thiago Motta nije baš najbolje počeo svoju misiju u Juventusu, težak poraz u Njemačkoj

thiago motta
FOTO: Juventus
Thiago Motta

Prvi prijateljski susret Juventus je igrao u Njemačkoj na stadionu Max-Morlock

Novi trener Juventusa Thiago Motta imao je loš početak priprema. Njegovi igrači pretrpjeli su ubjedljiv poraz od njemačkog drugoligaša Nurnberga rezultatom 0:3.

Prvi prijateljski susret Juventus je igrao u Njemačkoj na stadionu Max-Morlock, a bio je to debi za Thiaga Motta koji je u Torino stigao iz Bologne. Obzirom da je riječ o prijateljskom susretu, Juve je od prve minute započeo u kombinovanom sastavu koga su svejedno činile zvijezde Tiago Djao, Di Gregorio, Locatelli, Miretti i novo pojačanje Khephren Thuram.

Susret je loše počeo za igrače kluba iz Torina, Caspar Jander je već u 19. minuti doveo Nurnberg u vodstvo što je bio rezultat prvog poluvremena, a na početku drugog poluvremena Motta je izmijenio cijelu ekipu, priliku za igru su između ostalih dobili Vlahović, Perin, Weah, Cambiaso i Fagioli.

Mogao je Juve do poravnanja, ali Vlahović nije iskoristio jedanaesterac u 72. minuti, a kazna je stigla petnaestak minuta kasnije Dustin Forkel je postigao gol za 2:0, a Tim Janisch je u finišu susreta postavio konačnih 3:0.