Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Teški porazi Celtica, Crvene zvezde, Slovana i Young Boysa. Arsenal slavio u derbiju večeri

rade krunic zvezda inter
Foto: Sportinfoto/DeFodi Images/DEFODI/Pixsell
Rade Krunić u dresu Zvezde na utakmici protiv Intera

U derbiju večeri Arsenal je u Londonu porazio PSG sa 2-0. “Topnici” sada imaju četiri boda, PSG je ostao na tri

Borussia Dortmund je u okvoru drugog kola Lige prvaka deklasirala Celtic sa 7:1, a uvjerljive pobjede u susretima 2. kola upisali su i Barcelona, Manchester City, te Inter.

Borussija je na Westfalenstadionu deklasiarala škotskog prvaka upisavši i drugu pobjedu nakon 3:0 slavlja u prvom kolu protiv Club Bruggea.

Fantastičnu predstavu pružio je 22-godišnji Karim Adeyemi koji je već u prvom poluvremenu zabio tri gola, te izborio kazneni udarac.

Engleski prvak Manchester City je “projurio” kroz Bratislavu porazivši Slovan sa 4:0.

Barcelona nakon poraza u Monacu, nije dozvolila novo iznenađenje, porazivši Young Boyse sa 5:0. Barci je to prva pobjeda, a Švicarcima drugi poraz.

PSV Eindhoven i Sporting su odigrali 1:1.

Pobjeda Arsenala nad PSG-om

U derbiju večeri Arsenal je u Londonu porazio PSG sa 2:0. “Topnici” sada imaju četiri boda, PSG je ostao na tri.

Leandro Trossard je u 20. minuti sjajno prošao po lijevoj strani, ubacivši pred vrata gdje je Kai Havertz iskoristio slabu reakciju Gianluigija Donnarumme i glavom pogodio za 1:0. U 36. minuti londonski sastav je stigao i do drugog gola. Ponovo je loše reagirao italijanski golman. Bukayo Saka je ubacio s desne strane, lopta je dugo putovala i na kraju završila u mreži, bez da je iko dirao. PSG je opasno zaprijetio u 64. minuti, no Joao Neves je pogodio prečku.

Njemački prvak Bayer Leverkusen je porazio Milan sa 1:0 upisavši i drugu pobjedu, dok je Milan zabilježio i drugi poraz. Mike Maignan je sjajno branio u Leverkusen, međutim niti on nije uspio spasiti Milan u 51. minuti, a strijelac je bio Victor Boniface.

Inter je na San Siru porazio Crvena zvezdu sa 4:0.

U ranijem terminu Stuttgart je kiksao kod kuće protiv Sparte odigravši 1:1, dok je Reims visoko savladao Salzburg u gostima sa 3:0.