Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kapiten srbije

Tadić o Piksiju: “Kaže mi ulazite ti i Ilić. Taman da uđem, on kaže ulazi samo Ilić”

Foto: Screenshot/X

Srbija je utakmica završila s dva boda, nakon 0:1 protiv Engleske, 1:1 sa Slovenijom i 0:0 protiv Danske

Nogometaši Srbije završili su nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, nakon što su u grupi C zauzeli posljednje mjesto na tabeli. Grupu je osvojila Engleska, ispred Danske i Slovenije, a sve te tri reprezentacije nastavit će takmičenje u osmini finala.

Kapiten Srbije Dušan Tadić teško je prihvatio eliminaciju svoje reprezentacije s Eura, ali i tretman koji je imao kod elektoru Dragana Piksija Stojkovića. Protiv Engleske je odigrao tek 29 minuta, protiv Slovenije je izvađen iz igre u 82., a u utakmici odluke nastupio je u drugom poluvremenu.

Kritika selektoru

-Protiv Engleske nisam krenuo od početka. Bilo mi je krivo, ali ja sam nebitan. Na poluvremenu se kaže ulazite ti i Ilić, dajem puni gas i onda taman kad sam trebao ući, kaže mi da ulazi samo Ilić, a ja neka odmorim. Ne znam, prirodno je da ćeš se osjetiti povrijeđenim.

Nisam nikoga htio uvrijediti, ja to mislim i mislim da to nije loše. Možda to nekome zvuči arogantno, ali sam samo htio preuzeti odgovornost na sebe i nekome dati primjer. Nije mi bio cilj ništa drugima govoriti. Drugi su tu da pričaju, rekao je još jednom što ga je zasmetalo nakon prve utakmice.

Srbija je utakmica završila s dva boda, nakon 0:1 protiv Engleske, 1:1 sa Slovenijom i 0:0 protiv Danske.

“Gledam Modrića”

-Kako je ovo teško. Samo sekundu, oprostite mi. Pa dobro, eto, hajde. Mislim da sam zaslužio bolji tretman da bih mogao više pružiti ekipi zato što sam ja timski igrač i želim pomoći timu. Nisam ja bitan u ovoj priči, bitno je što donosiš na terenu”, istaknuo je, a onda za opis svoje situacije iskoristio primjer Luke Modrića (38).

-Da sam igrao više, mislim da bih mogao više pružiti. Odluka je takva. Gledam u Hrvatskoj Modrića, tri godine je stariji od mene i uglavnom je svaku utakmicu na terenu, nebitno kakva je situacija. Tu sam, igrat ću koliko trebam igrati i koliko mi se kaže, zaključio je.