Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svi žele Ibrahimovića, a njega zanima samo trofej Lige prvaka

ibrahimovic

Mogućnost da jedan od najkompletnijih napadača na svijetu idućeg ljeta bude na tržištu kao slobodan igrač svakodnevno otvara nove kalkulacije i golica maštu navijača.

[yuzo_related]

Posebno u Engleskoj, gdje Zlatana Ibrahimovića navijači mole da dođe u Arsenal. U tv komentaru sinoćnje predstave Zlatana u Engleskoj, vrijedne četvrtfinala Lige prvaka (2:1, ukupno 4:2), Emirates mu je toplo preporučio i Rio Ferdinand.

Odnosno, preporučio je Zlatana Wengeru, da Francuz konačno napravi nešto opipljivije od romantike. Kao što je Zlatan sinoć napravio pobjedonosnim pogotkom i asistencijom Rabiotu za prvi i vodeći.

“PSG je sinoć igrao moćan nogomet, a Ibrahimović je bio u centru. On je ključ pobjede, to je ono čime se bavi. Trebao bi doći u Arsenal i donijeti pobjednički mentalitet. S 34 godine pokazao je da će biti snažna meta engleskih klubova”

Ovakvih će poziva u narednim mjesecima biti mnogo. Ibrahimović je s 34 godine i dva mjeseca pred kraj ugovora u PSG-u najveća zvjerka tržišta.

Ali, vjerujemo mu kada kaže da ga to u ovom momentu ni najmanje ne zanima. Želi Ligu prvaka, želi vidjeti je li ova ekipa Pariza, građena za njega, konačno spremna za iskorak.

https://www.youtube.com/watch?v=1Klf0F43b28

Želi konačno zaigrati u finalu. Nikada nije došao dalje od polufinala (S Barcelonom), dok je lani propustio četvrtfinale (protiv Barcelone) zbog crvenog kartona. Svi ga žele dovesti, ali Ibrahimović razmišlja o onome što još nema.

Zato znatiželjnicima odgovara:

“Imam još dva mjeseca u Parizu. Ne razgovaram s drugim klubovima. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ne zatvaram vrata nikome. Stavit ću sve na stol i odlučiti najbolje za sebe i svoju porodicu”, kazao je nakon pobjede u Engleskoj.

Sinoć je poslao ne remont tim Chelseaja. U Premierligi deset bodova zaostaju za četvrtim mjestom. Službeno je početak tranzicije potvrdio i Guus Hiddink, a o konačnom egzekutoru je kazao:

“Ibrahimović? On može igrati gdje god želi. Dokazao je da će biti šef tima gdje god da dođe. Fizički je i mentalno snažan, bez obzira na godine”

Ibrahimović je sinoć postao tek 14. igrač koji je u evropskim takmičenjima isporučio brojku od 50 pogodaka.

93: Cristiano Ronaldo (Sporting CP, Manchester United, Real Madrid)
85: Lionel Messi (Barcelona)
77: Raúl González (Real Madrid, Schalke)
70: Filippo Inzaghi (Parma, Juventus, Milan)
67: Andrij Ševčenko (Dynamo Kyiv, Milan, Chelsea)
62: Gerd Müller (Bayern München)
62: Ruud van Nistelrooy (Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburg)
59: Thierry Henry (Monaco, Arsenal, Barcelona)
59: Henrik Larsson (Feyenoord, Celtic, Barcelona, Manchester United, Helsingborg)
56: Eusébio (Benfica)
54: Alessandro Del Piero (Juventus)
50: Alfredo Di Stefano (real Madrid)
50: Didier Drogba (Marseille, Chelsea, Galatasaray)
50: Zlatan Ibrahimović (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, PSG)