Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italija

Sve je bilo spremno za slavlje u Napulju, ali je ono odgođeno

napoli stadion

Napolitanci mogu već sljedeće sedmice proslaviti naslov prvaka na gostovanju kod Udinesea, gdje će im trebati samo bod

Napoli nije uspio osigurati naslov prvaka šest kola prije kraja italijanskog prvenstva, odigrao je tek 1:1 protiv Salernitane.

Gol za Napoli zabio je Mathias Olivera u 62. minuti, a izjednačio je Dia u 84. Veliku uslugu napravio je Napoliju i drugoplasirani Lazio, koji je u debiju kola izgubio na gostovanju kod Intera 3:1.

Utakmica protiv Salernitane protekla je u slavljeničkom ozračju, potražnja za ulaznicama bila je toliko velika da su stotine navijača ostale ispred stadiona i tamo su na ekranima pratile utakmicu.

Napoli je dominirao u posjedu i šansama kroz cijeli susret, dok se Salernitana uglavnom branila i čekala priliku iz kontre. No Dia je golčinom nakon sjajne soloakcije vratio Salernitanu u utakmicu. Sjurio se s desnog krila u sredinu, provukao Osimhenu kroz noge i lijevom nogom fantastično pogodio dalji ugao.

Napoli je svejedno napravio velik korak ka trećem naslovu prvaka Italije u istoriji kluba. Prvi su osvojili 1987., a drugi 1990. godine, za te dvije titule najveće zasluge imao je Diego Armando Maradona.

Napolitanci već dugo spremaju proslavu koja će trajati danima, napravila je grupa navijača čak i performans sprovoda za ostale klubove u ligi.

Napolitanci mogu već sljedeće sedmice proslaviti naslov prvaka na gostovanju kod Udinesea, gdje će im trebati samo bod. Pogledajte OVDJE golčinu koja je odgodila slavlje Napolitanaca!