Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon ispadanja

Srbijanski mediji: Stojković neće više biti selektor, otkaz je u koverti

Foto: X

Nakon ispadanja oglasili su se i drugi igrači, pa se tako stvorio klan koji više ne želi igrati za Srbiju dok je Stojković selektor

Nakon još jednog neuspjeha Srbije i zadnjeg mjesta u grupi na Euru, Dragan Stojković Piksi je izgleda bivši, a otkaz je već “kovertiran”. Barem tako pišu srpski mediji. Srbija je ispala s EP-a sa samo dva boda u tri utakmice grupne faze, koju je završila kao posljednja.

Nakon poraza od Engleske (0:1), remizirala je sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0), a još tokom prvenstva bilo je vidljivo da je Piksi u sukobu s nekim igračima. Najviše s kapitenom Dušanom Tadićem, koji je javno napao Piksija jer ga je na prvoj utakmici s Engleskom stavio na klupu.

Otkaz je pitanje trenutka

Nakon ispadanja oglasili su se i drugi igrači, pa se tako stvorio klan koji više ne želi igrati za Srbiju dok je Piksi selektor. Prema pisanju srpskih medija, to su Predrag Rajković, prvi golman Srbije na Euru i, prema izvještajima, najbolji član nacionalne ekipe ondje. Zatim veznjak Sergej Milinković-Savić, kapiten Dušan Tadić te Aleksandar Mitrović, najbolji strijelac u istoriji srpske reprezentacije. 

Nakon ispadanja Srbije oglasio se i Aleksandar Vučić, koji je nastup na Euru proglasio debaklom, a sve je to izgleda dovelo do toga da će FSS raskinuti ugovor s Piksijem. Srbi pišu da je otkaz Piskiju samo pitanje trenutka. Stojković je inače nedavno produžio ugovor s Nogometnim savezom Srbije do SP-a 2026.