Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za KL

Spartak eliminisao Sarajevo iz Evrope

spartak trnava fk sarajevo
FOTO: Screenshot

Sarajevo je u prvom dijelu igre uputilo tek jedan udarac u okvir gola protivnika

Silne propuštene prilike u prvoj utakmici protiv Spartaka iz Trnave FK Sarajevo je skupo platilo u revanšu. Za razliku od bh. predstavnika, slovački tim je svoje šanse znao pretvoriti u golove. Spartak je u Trnavi slavio pobjedu od 3:0 i uz onih 0:0 s Koševa zasluženo ide dalje, u treću rundu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Već u prvom poluvremenu susreta domaći tim je ostvario značajnu prednost rezultatom 2:0, pokazavši mnogo bolju igru u odnosnu na susret na Koševu.

Duris dva puta matirao Rockova

Spartak je u revanšu poveo iz prve ozbiljnije akcije. Prije toga veliku priliku propustio je Jović za Sarajevo u 7. minuti kada je njegov udarac s nekoliko metara zaustavio igrač Spartaka gotovo na gol liniji. Kazna je brzo stigla. U 15. minutu Michal Duris pogodio je za 1:0 na semaforu. Hugo Ahl odlično je ubacio s lijeve strane, Rockov poletio u prazno, a Duris glavom poslao loptu u mrežu.

duris glavom pogodio gol sarajeva
FOTO: Screenshot
Duris je i u 42. minutu bio uspješniji od Rockova

Michal Duris je u 42. minutu iskoristio sjajnu asistenciju Martina Mikovica i praktički u situaciji jedan na jedan s golmanom Sarajeva Rockovom zatresao mrežu gostiju za 2:0. Treba reći da je zadnja linija Sarajeva u tom dijelu utakmice izgledala poprilično loše.

duris pogadja za vodstvo spartaka protiv sarajeva
FOTO: Screenshot
Duris pogađa za 1:0

Sarajevo je u prvom dijelu igre uputilo tek jedan udarac u okvir gola protivnika. S druge strane, dvije od četiri lopte Spartaka koje su išle u okvir gola Rockova, završile su u mreži.

Mehmedović i Duraković ostali u svlačionici

Zoran Zekić je u poluvremenu u svlačionici ostavio dva najlošija pojedinca iz prvog dijela, Eldara Mehmedovića i Elvira Durakovića. Drugo poluvrijeme po lijevoj strani počeli su Mihael Kuprešak i Hamza Čataković. Sarajevo zaigralo malo agresivnije, ali konkretnog učinka nije bilo.

Domaći nogometaši su prepustili terensku incijativu gostima i pokušavali da zaprijete kontranapadima. Uprkos kontroli lopte Sarajevo nije uspijevalo ozbiljnije ugroziti gol protivnika. 

U 66. minutu Zekić je napravio još jednu dvostruku izmjenu. Aleksandar Đorđević i Renan Oliveira su otišli na klupi, a umjesto njih u igru su ušli Edin Julardžija i Nemanja Anđušić. Sve do sudijske nadoknade rezultat se nije mijenjao. Zekić je u 90. minutu poslao i Hamzića u igru, a izveo Kyeremeha, a vrlo brzo nakon toga uslijedio je i treći gol domaćina.

Kada se sve sabere i oduzme, izuzetno loša partija Bordo tima, koju je u 94. minutu zapečatio Patrick Karhan za konačnih 3:0.

Zoran Zekić nakon utakmice: Prejeftino smo dobili golove

Nakon utakmice je svoj komentar dao trener Bordo tima Zoran Zekić, koji je bio tužan.

“Moram reći da sam iznimno tužan. Prejeftino smo dobili golove nakon što smo trebali pobijediti u prvom meču. Raspali smo se nakon golova i smeta mi što nije bilo prave energije. Nismo napadali onako kako smo se dogovorili. S loptom nismo napadali dubinu, a na kraju je ispao ružan poraz iako smo imali fantastične šanse na početku. Spartak je zabio u prvoj akciji u kojoj je prešao centar. Sve je ovo iskustvo za sve nas, a zahvaljujem navijačima što su došli u ovako velikom broju. Navijači su nam poručili šta žele od nas, treba se resetirati pred prvenstvo i analizirati ono što nije valjalo. Dosta toga nije bilo u redu”, rekao je Zekić za MY TV.

“Nismo igrali na način koji nas je krasio u prethodne tri utakmice. Gubili smo sve duge lopte, a Spartak je danas pobijedio maltene rutinski. Nismo se snašli nakon primljenog gola, ali nema odustajanja”, dodao je hrvatski stručnjak.

navijaci sarajeva u trnavi
FOTO: Twitter / @hooliganscz1999
Navijači Sarajeva su bili jedina svijetla tačka Bordo tima večeras u Trnavi

Jedina svijetla tačka u večerašnjem, ispostavilo se, oproštaju od Evrope bili su navijači Sarajeva, njih oko 500 koji su stigli u Trnavu da bodre svoje ljubimce.