Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tajna operacija

Španci otkrili: Modriću je ovo zadnja sezona, Real mu našao zamjenu

Luka Modrić
Foto: SOPA Images/SIPA USA/Pixsell
Luka Modrić

Real pristupa realizaciji ovog transfera “pažljivo i u tajnosti.”

Naslovnica ASA, madridskog medija bliskog Realu, donosi vijest da ekipa u tajnosti počela operaciju dovođenja igrača “čije je ime u Realu napisano velikim crvenim slovima”, pišu Španci te ističu da je to zvijezda Bayer Leverkusena, “koja se smatra idealnom zamjenom za Luku Modrića”. Dodaju da Real pristupa realizaciji ovog transfera “pažljivo i u tajnosti.”

As nastavlja: “Florian Wirtz (21) nalazi se već neko vrijeme visoko na Realovom popisu želja. Real ga stalno skautira još otkako je debitirao u Bundesligi sa 17 godina i 15 dana te igrao za U-17 reprezentaciju Njemačke. Modrić vjerovatno uživa u zadnjoj sezoni u Realu i Wirtz će ga zamijeniti. Modus operandi Florentina Pereza u operacijama kao što je ova je poznat.

Real i Wirtzu pristupa jako pažljivo, pazeći da ne napravi pogrešne korake. Jose Angel Sanchez i Juni Calafat i ovu operaciju vode zatvoreno i tajno, kao i uvijek, jer to je Realovo pravilo. Igrač i njegov otac Hans-Joaquim, koji mu je ujedno i agent, svjesni su velikog interesa Reala, ali situacija je takva da zahtijeva oprez i pažnju.”

Što se Wirtzove tiče dostupnosti i cijene, As navodi: “Desetka aktuelnog prvaka Njemačke ima ugovor do 2027. Leverkusenov glavni direktor Fernando Carro, inače rođen u Barceloni i član Barce, objavio je da Wirtz neće otići za manje od 150 miliona eura.