Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Southampton: Van Dijk samostalno trenira, jer želi da ode

virgil-van-dijk-southampton

Holanđanin Virgil van Dijk (26), koji je ovog ljeta među najtraženijim odbrambenim fudbalerima u Engleskoj, trenira samostalno, nakon što je Mauriciju Pellegrinu, menadžeru Southamptona, kazao da želi napustiti klub, javlja Anadolu Agency (AA).

Van Dijk je još na početku ljetnog prelaznog roka bio meta Liverpoola, koji je kasnije odustao jer su se “sveci“ žalili rukovodstvu Premier lige. Sothampton je jasan u namjeri da ne proda holandskog defanzivca, ali ga je Pellegrino odstranio sa priprema prvog tima.

“Dečko mi je rekao da od ne može da bude na raspolaganju da igra, jer želi da ode. Ovo je moja odluka. Morao sam mu reći da ako ne želi da uključen u rad tima, jer se ne osjeća dobro, onda mora samostalno da trenira dok ovaj dio priprema ne prođe. On ne trenira sa timom, jer nije 100 posto psihički spreman, a ja moram da radim sa igračima koji su samo 100 posto spremni da brane dres Southamptona, ne samo fizički, nego i psihički. To je lagana odluka za mene“, kazao je Pellegrino za britanske medije.

Van Dijk ima još pet godina ugovor sa Southamptonom, nakon što ga produžio prošlog ljeta, svega godinu dana nakon dolaska iz škotskog Celtica. Prethodno je nastupao za holandski Groningen. Za nacionalni tim svoje zemlje odigrao je 12 utakmica.