Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi trener

Solskjaeru dva miliona funti ako odvede United u Ligu prvaka

solskjaer

Zamjenik direktor Uniteda Ed Woodward silno želi da klub izbori Ligu prvaka te je, ako se to zaista i desi, spreman da obilno nagradi norveškog trenera

Novi trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer će biti nagrađen s dva miliona funti ukoliko na kraju sezone ekipu odvede u Ligu prvaka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako pišu britanski mediji, Solskjaer je potpisao saradnju do kraja sezone, ali ako bude uspješan, vjerovatno će dobiti novi ugovor koja će mu omogućiti nastavak saradnje s klubom.

Čelnici Uniteda već sada su pred njega stavili glavni cilj, odnosno plasman u Ligu prvaka iduće sezone, a za ostvarenje tog cilja planiraju ga i bogato nagraditi.

Prema pisanju medija, Solskjaer će dobiti dva miliona funti “bonusa” ako uvede klub u elitno europsko takmičenje.

Zamjenik direktor Uniteda Ed Woodward silno želi da klub izbori Ligu prvaka te je, ako se to zaista i desi, spreman da obilno nagradi norveškog trenera.

Mnogi navijači Manchestera na društvenim mrežama pišu kako vjeruju da Solskjaer zaista ove sezone ekipu može dovesti najmanje do četvrte pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Manchester United trenutno je šesti u prvenstvu s 29 bodova, osam manje od Chelseaja koji je na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka.

United već sutra dočekuje Huddersfield Town na svom Old Traffordu u sklopu 19. kola engleskog Premiershipa koji se igra na famozni Boxing Day, dan poslije Božića. Bit će to i prvi nastup Solskjaera pred domaćim navijačima otkako je preuzeo klupu “crvenih vragova”.

Norvežanin se prošle sedmice vratio u United nakon što je Jose Mourinho dobio otkaz, a u prvoj utakmici upisao je veliku pobjedu na gostovanju kod Cardiffa u Walesu (1:5).