Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

transferi

Solanke stigao kod Begovića za 21 milion eura

solanke

Solanke je karijeru počeo u Chelseaju za koji je upisao samo jedan zvanični nastup

Dominic Solanke, donedavni napadač Liverpoola karijeru će nastaviti u Bournemouthu za koji brani fudbalski bh. reprezentativac Asmir Begović, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema navodima britanskih medija “trešnje“ su “redsima“ platile obeštećenje od 19 miliona funti (oko 21 milion eura), a Solanke je potpisao dugogodišnji ugovor, mada nije precizirano na koji period.

Osim Solankea, Bournemouthu je sklopio još jedan posao sa liderom Premier lige. Naime, na posudbu do kraja sezone doveo je odličnog desnog beka Nathaniela Clynea.

“Mislim da klub ide u pravom smjeru. Posljednjih nekoliko godina bili su veoma dobri u Premier ligi. Mislim da je ovo odličan klub pogotovo za nekoga ko je u mojim godinama“, kazao je 21-godišnji Solanke za zvaničnu internet stranicu Bournemoutha.

Solanke je karijeru počeo u Chelseaju za koji je upisao samo jedan zvanični nastup. Jednu sezonu je proveo na posudbu u holandskom Vitesseu, da bi ga Liverpool kupio od “plavaca“ u ljeto 2017. godine. Za Liverpool je odigrao 27 takmičarskih utakmica i postigao jedan gol. Debitovao je i za reprezentaciju Engleske za koju je upisao jedan nastup.