Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šok za Nijemce: Protiv Šveđana bez jednog od glavnih igrača

njemacka

Joachim Loew, selektor fudbalske reprezentacije Njemačke potvrdio je da će njegov tim večeras u duelu drugog kola grupe “F“ protiv Švedske igrati bez iskusnog defanzivca Matsa Hummelsa, koji je povrijedio vrat, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iako je Hummels bio jedan od mnogih reprezentativaca koji su kritikovali njemačku taktiku nakon poraza od Meksika rezultatom 0:1, jasno je da će njegov izostanak biti veliki hendikep za “elf“ u ključnoj utakmici grupne faze. Naime, eventualnim porazom branioci naslova svjetskog šampiona vjerovatno bi se oprostili od Mundijala.

“Hummels neće igrati protiv Švedske. Povrijedio je vrat u četvrtak, a stanje se dan kasnije nije popravilo. Još uvijek ne može da trenira, ali ima vremena. Kada se takve stvari dogode, ne mogu se srediti preko noći. Potrebni su nam igrači za vazdušne duele. Imam ideju, plan za utakmicu sa Švedskom“, kazao je Loew.

Prema navodima njemačkih medija umjesto Hummelsa od prve minute vjerovatno će zaigrati Antonio Rudiger, centarhalf londonskog Chelseaja.

Utakmica Njemačka – Švedska igraće se večeras u 20 sati na Olimpijskom stadionu u Sochiju.

Poredak u grupi “F“: Meksiko 3, Švedska 3, Njemačka 0, Južna Koreja 0.