Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Šok na Anfieldu: Liverpool poražen od Crystal Palacea!

Mohamed Salah
Foto: Peter Byrne/PRESS ASSOCIATION/Pixsell

Liverpool je tokom susreta imao skoro 70 posto posjeda lopte, više od 20 udaraca i nekoliko sjajnih prilika, ali domaći igrači nisu uspjeli svladati Deana Hendersona

Neviđen šok na Anfieldu! Liverpool je kod kuće izgubio od slabašnog Crystal Palacea 0:1 i tako ozbiljno kompromitirao šanse u borbi za naslov prvaka. Liverpool je očekivano bio bolja ekipa, stvarao je puno prilika, ali koštala ga je stravično loša realizacija. S druge strane gosti su preko Ezea u 14. minuti stigli do gola vrijednog tri boda.

Liverpool je tokom susreta imao skoro 70 posto posjeda lopte, više od 20 udaraca i nekoliko sjajnih prilika, ali domaći igrači nisu uspjeli svladati Deana Hendersona.

Najbliže golu domaćin je bio u 27. minuti kada je Wataru Endo loptu poslao u prečku. I gosti su imali još nekoliko prilika, a možda i najveću na utakmici propustio je Jean-Philippe Mateta u 18. minuti. Alisson Becker je već bio svladan, ali loptu je s gol crte očistio Andy Robertson.

Sredinom drugog poluvremena mogao ja Palace dokrajčiti Redse, ali je sjajno odbranio Alisson. Do kraja je Liverpool napadao i tražio preokret, ali su se pošteno ispromašivali Jota, Van Dijk i Salah. Vodeći je sad City sa 73 boda, Liverpool i Arsenal imaju po 71, no Topnike danas čeka utakmica s Villom.