Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovački premijer traži da se istraži meč između Italije i Njemačke

italija njemacka

Premijer Slovačke Robert Fico zatražio je od Evropske fudbalske federacije (UEFA) da istraži utakmicu između Italije i Njemačke na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Italija je pobijedila Njemačku 1:0 u posljednjoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva koje se igra u Poljskoj, ali završetak utakmice dočekan je sa slavljem u obje reprezentacije, jer su i jedna i druga ušle u polufinale, dok je zbog gol razlike mlada selekcija Slovačke ispala.

Njemačka se sa istim brojem bodova kao i Slovačka i Portugal plasirala u polufinale kao najbolja drugoplasirana ekipa pored Italije, Engleske i Španije koje kao prvoplasirane išle dalje.

Da su Nijemci primili još jedan gol, ispali bi, dok bi eventualnim golom Njemačke Italija ispala, a Slovačka išla dalje. Ipak rezultat 1:0 odgovarao je objema ekipama.

Selektor Slovačke je nakon ispadanja te reprezentacije izjavio da je ono što su priredili Nijemci i Italijani “velika sramota za fudbal na tako velikom šampionatu”.

Povodom toga oglasio se i premijer Slovačke Robert Fico koji je uputio pismo predsjedniku UEFA-e Aleksandru Čeferinu, u kojem navodi da je meč između Italije i Njemačke “farsa”.

Fico je izrazio nadu da će Čeferin zatražiti da se meč istraži i da će UEFA uvesti nova pravila kojim bi se slične stvari u budućnosti spriječile.