Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sloboda protiv Sarajeva bez trojice, remi samo jednom

fena_sloboda_sarajevo070516

Nogometaši Slobode bez trojice igrača dočekat će danas na Tušnju ekipu Sarajeva.

Zbog tri žuta kartona izostat će Milan Ćulum i mladi reprezentativac Darko Todorović, dok posljednju od tri utakmice kazne zbog crvenog kartona odrađuje Amer Osmanagić.

Trener Slavko Petrović nije na konferenciji za novinare rekao ko će uskočiti u ekipu umjesto spomenute trojice, ali je naglasio da će njegovi igrači, bez obzira ko bude igrao, morati dati maksimum da bi ostvarili dobar rezultat protiv ekipe Husrefa Musemića.

Naglasio je da je Sarajevo favorit, te da kao trener (Radnik, Željezničar) nikada nije pobijedio “bordo“ tim, pa bi mu danas i remi odgovarao.

Sarajevo ima bolji skor od Slobode u posljednjih osam utakmica. Riješilo je u svoju korist pet, samo jedna je završena bez pobjednika, dok je Sloboda slavila dva puta.

Kada je riječ o bilansu na Tušnju u posljednje četiri sezone, oba tima ostvarila su po dvije pobjede. Sarajevo posljednju 5. aprila ove godine (Liga za prvaka, 0:2, trener Mehmed Janjoš), a prije toga istim rezultatom u sezoni 2014/2015. godine, kada je Sarajevo bilo prvak države (trener Musemić).

U međuvremenu Sloboda je ostvarila dvije ubjedljive pobjede, 7. maja prošle godine 4:0, trener je bio Musemić, te 18. marta ove godine 3:0 pod vodstvom Vlade Jagodića.

S obzirom da je u posljednjih osam mečeva samo jedan okončan remijem, znači da se i danas može očekivati igra oba sastava na pobjedu.