Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković: Čelik će biti defanzivan i vrebati kontre

baka sliskovic3333

Nakon reprezentativne pauze domaće nogometno prvenstvo nastavlja se u subotu i nedjelju utakmicama 7. kola Premijer lige BiH u okviru kojeg će aktualni prvak i vodeći na tim na tabeli Zrinjski sutra na svom terenu ugostiti Čelik.

– Ne smijemo olako shvatiti Čelik, jer to danas nije ista ekipa kao ona s početka sezone kada su imali mnogo problema. Konsolidovali su se, kvalitetnije igraju, doveli su i nekoliko ozbiljnih pojačanja. Očekujem da će igrati defanzivnije, čekati svoju priliku iz kontranapada, a mi moramo maksimalno koncentrisani ući u utakmicu i ako tako bude vjerujem da dobar rezultat neće izostati, kazao je trener Blaž Slišković na konferenciji za novinare.

Dvosedmičnu pauzu u prvenstvu Zrinjski je iskoristio za učešće na prijateljskom turniru u Vinjanima, gdje je poražen nakon jedanaesteraca od hrvatskog prvoligaša Rudeša (u 90 minuta igre nije bilo golova), a zatim je s visokih 5:0 nadigrao niželigaša Vinjane.

– Na tom turniru priliku su dobili igrači koji su manje igrali na početku prvenstva. Neki igrači iskoristili su tu priliku da se nametnu, neki, na žalost, nisu. Uglavnom, zadovoljan sam prikazanim i sad imam jasniju sliku trenutne forme pojedinaca i na koga mogu računati u predstojećim prvenstvenim susretima, kazao je strateg Mostaraca.

Što se tiče igračkog kadra za utakmicu protiv Čelika, Katanec, Filipović i Stojkić imaju manjih zdravstvenih problema, dok Slišković vjeruje kako će sva trojica biti spremna za igru.