Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sevilla prijeti da neće odigrati Super kup Španije zbog Barcelone

sevilla

Sevilla je zaprijetila da neće odigrati večerašnju utakmicu Super kupa Španije ukoliko Barcelona u sastav uvrsti više od trojice igrača izvan Evropske unije, javlja Anadolu Agency (AA).

Španski fudbalski savez je u subotu objavio da pravilo o broju igrača izvan EU ne vrijedi, jer utakmica nema “profesionalni karakter”. Takvo pravilo važi za sve utakmice La Lige, takmičenja najvećeg ranga u španskom fudbalu.

Na početku sezone, tradicionalno se odigrava meč prvaka Španije i osvajača Kupa kralja. S obzirom da je Barca osvojila duplu krunu, Sevilla je učesnik kao finalista Kupa kralja.
Utakmica će biti odigrana u marokanskom gradu Tangieru.
“Iznenađeni smo odlukom Fudbalskog saveza Španije 24 sata prije utakmice. Naveli su da ekipe mogu registrovati koliko god žele igrača izvan EU. U odluci za sezonu 2018/19 naveli su da mogu igrati samo tri takva igrača. Pravni odjel razmatra odluku i ukoliko Barcelona izvede više od trojice ne-EU igrača, to može predstavljati osnov za povlačenje iz utakmice”, saopšteno je iz Seville.

Tri mjesta u timu Barcelone sigurno će zauzeti Arturo Vidal, Malcom i Arthur. Međutim, poveli su i četvrtog ne-EU igrača, Marlona.

Brazilac Philippe Coutinho je najvjerovatnije stekao portuglaski pasoš preko supruge, dok Luis Suarez i Lionel Messi odranije imaju državljanstvo EU.