Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

riječ selektora

Sergej Barbarez: Prvih 30 minuta bilo je brutalno dobro, vidjeli smo pozitivne stvari u drugom

barabarez

Važno je ovo drugo poluvrijeme, da vidimo neke pozitivne stvari, kazao je Barabarez

“Vidite ovo, osjećaju idu u oba pravca. Neke jednostavne greške naročito kod prvog gola, dešavaju se, nažalost oni to brutalno kažnjavaju. Prvih 30 minuta bilo je brutalno dobro. Imali smo i tu veliku šansu Demirovića. U drugom poluvremenu smo dali zadnji atom snage i zbog toga sam vrlo zadovoljan”, kazao je nakon utakmice Sergej Barbarez.

U drugom dijelu promijenio je skoro kompletan vezni red.

“Benjamin Tahirović je nešto posebno. Ja stojim iza njega. Isto je i s Harisom Tabakovićem. Ne puštamo lako igrače i oni kad vide to, vrate nam na terenu, bit će sve bolji i bolji”, kazao je Barabarez.

Barbarez je komentarisao Dženisa Burnića koji je igrao na “neprirodnoj” poziciji.

“Burnić nije igrao ovu poziciju, ali to je momak koji ima kvalitet i hrabrost kao i moć ponavljanja. Bilo je nezgodno na našoj lijevoj strani, ali nije bilo loše. Nekad je poluvrijeme dobra stvar, neke stvari se mogu naštimati, tako je bilo i sada”, dodao je.

“Važno je ovo drugo poluvrijeme, da vidimo neke pozitivne stvari.”

Slijedi Mađarska…

“Koliko je ta Mađarska kvalitetna, vidi se protiv koga god igraju a mi smo osvojili bod protiv njih. Pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat, zadovoljan sam kako se igrači bore i kako igraju za ovaj dres”, kazao je Barbarez.