Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za lp

Senzacija s Farskih Ostrva zaustavljena tek nakon produžetaka

galatasaray
FOTO: Twitter / @GalatasaraySK

TSC iz Bačke Tople poražen je i u revanš susretu s Bragom

Poznata su imena još šest učesnika play offa kvalifikacija za Ligu prvaka. Danas je pred vrata grupne faze stigao poljski Rakow koji je i u revanšu pobijedio kiparski Aris iz Limassola. Nakon 2:1 pred svojim navijačima, Poljaci su večeras slavili u gostima 1:0.

Prošao je i izraelski Maccabi iz Haife koji je u dva susreta s ukupnih 5:2 eliminisao Slovan iz Bratislave, ekipu koja je iznacila Zrinjskog. Večeras su Izraelci slavili s 3:1 pred svojom publikom.

Utakmica norveškog Moldea i Klaksvika s Farskih Ostrva inače najprijatnijeg iznenađenje u kvalifikacijama, otišla je u produžetke. U prvom susretu Farani su slavili 2:1, a večeras je nakon 90 minuta bilo 1:0 za ekipu iz Norveške. Ipak, u produžecima Molde nije dozvolio novu senzaciju, zabili su gol u 112. minutu i prošli dalje.

I duel praške Sparte i FC Kopenhagena otišao je produžetke. Nije bilo golova u prvoj utakmici, a večeras je nakon 90 minuta bilo 1:1. U produžecima je praštalo na sve strane. Viđena su čak četiri gola, no i dalje nije bilo pobjednika. Nakon 120 minuta igre bilo je 3:3, pa se pristupilo šutiranju penala. U penal lutriji gosti iz Danske bili su uspješniji i prošli dalje. Česi su promašili u prvoj i četvrtoj seriji, a dok su Danci pogodili četiri od četiri.

Galatasaray je večeras pred svojim navijačima eliminisao ljubljansku Olimpiju, bilo je 1:0 (prvi susret 3:0).

Portugalska Braga je s ukupnih 7:1 izbacila predstavnika Srbije TSC iz Bačke Topole. Nakon 3:0 u Portugalu, večeras je Braga slavila i na gostovanju s 4:1.

Servette i škotski Rangers odigrali su večeras 1:1 pa će Škoti dalje s obzirom da su prvi meč dobili 2:1. Nije bilo puno dilema u meču Sturma i PSV-a. Nizozemci su nakon 4:1 u prvom meču, slavili s 3:1 u gostima i prošli dalje. Utakmica Marseille – Panathinaikos je u toku.