Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Regensburga

Selimbegović: Pišemo historiju kluba

mersad selimbegovic (1)

Kad su vjerovatno svi mislili da je samo pitanje koliko će nam dati mi smo se vratili, rekao je Selimbegović

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Mersad Selimbegović stigao je do svog najvećeg trenerskog uspjeha u dosadašnjoj karijeri.

Regensburg, član 2. Bundeslige, na čijem se kormilu već drugu sezonu nalazi Selimbegović, uspio se plasirati u četvrtifnale DFB Pokala nakon što je boljim izvođenjem penala izbacio bundesligaša Koeln sa ukupnih 6:5.

Regularni dio je završen 2:2 pa se ušlo u produžetke, a dodatnih 30 minuta nije donijelo promjene pa su uslijedili penali.

“Teška utakmica, nakon 22 minute gubiš 2:0 i praviš već izmjenu. Kad su vjerovatno svi mislili da je samo pitanje koliko će nam dati mi smo se vratili. Imali smo sreću da je VAR intervenisao i poništio treći gol Kolnu. Šezdeset minuta smo dominirali, a ostalih 60 je bilo skoro izjednačeno sa blagom prednošću za Koln, a golman je odbranio penal u 78. minuti. Historijski uspjeh, prvi put za klub da smo u 1/4 DFB Pokala i sada pišemo historiju kluba. Sretni i jako umorni, ali hvala Bogu uspjeli smo. Ovo nam je bila četvrta utakmica u deset dana”, rekao je za Federalnu televiziju Selimbegović.