Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Japana: Ponosan sam zbog pobjede protiv Kolumbije

japan

Selektor reprezentacije Japana Akira Nishino, nakon pobjede njegove ekipe protiv Kolumbije sa 2:1 u prvoj utakmici skupine H Svjetskog prvenstva u Rusiji, izjavio je da je vrlo ponosan što je upravo Japan prva azijska reprezentacija koja je ikada u historiji Svjetskih prvenstava pobijedila južnoameričku selekciju, javlja Anadolu Agency (AA).

“Rani gol je rezultat našeg pritiska i agresivnosti na početku meča. Imali smo igrača više skoro cijelu utakmicu, ali u prvom dijelu smo nakon postignutoga gola Kolumbijcima ostavili i previše prostora. U drugom dijelu smo igrali dosta mudro. Veoma sam ponosan što sam vodio prvu azijsku reprezentaciju koja je ikada pobijedila južnoameričku”, rekao je Nishino novinarima.

Selektor Kolumbije Jose Pekerman je istakao da je crveni karton bio “fatalan” za njegov tim.

“Igrali smo cijelu utakmicu s igračem manje i nismo izdržali. Japanci su igrali mudro, posebno u drugom dijelu kada su držali loptu i stvarali neprestani pritisak. Moja ekipa se u drugom dijelu dosta umorila, izgubili smo ritam i na kraju i izgubili”, kazao je Pekerman.

Japan je rezultatom 2:1 pobijedio selekciju Kolumbije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a ključni detalj dogodio se na početku meča kada je kolumbijski defanzivac Carlos Sanchez igrao rukom u kaznenom prostoru zbog čega je isključen.

Prvi meč u grupi H između Kolumbije i Japana odigran je na Mordovia Areni u Saransku, a pravdu na terenu dijelio je slovenski sudija Damir Skomina.

U drugom meču grupe H danas se na moskovskoj Otkrytiye Areni sastaju Poljska i Senegal, čime će ujedno biti završeno prvo kolo grupne faze Mundijala u Rusiji. Već večeras Rusija i Egipat otvaraju drugo kolo u grupi A..