Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo – Željezničar 1:1. Odličan derbi na Koševu, Muftić junak Plavih

sarajevo zeljeznicar
FOTO: Fena
Detalj sa meča Sarajevo - Željezničar

Imalo je Sarajevo još nekoliko prilika, ali je Muftić bio najbolji igrač Plavih na terenu. Sarajevo sada ima 17 bodova, a Žejezničar 14

Sarajevo i Željezničar odigrali su još jedan gradski derbi bez pobjednika. Večeras je odigran 153. po redu, a završio je 1:1. Ipak, večeras su gledatelji na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase imali šta vidjeti. Bila je to izuzetno dobra utakmica u kojoj su obje ekipe imale još po nekoliko sjajnih situacija za još poneki gol.

No, na kraju se mreža tresla samo dva puta.

Prvi put u 44. minutu kada je Željezničar poveo golom Boljevića nakon odlične asistencije Hiroša. Željo je u prvom poluvremenu imao još nekoliko prilika, bio opasniji, a jedan gol im je i poništen zbog ofsajda. Opravdano.

sarajevo zeljeznicar derbi
FOTO: Fena

Za razliku od prvog, u drugom poluvremenu potpuno drugačija slika. Sarajevo je potpuno preuzelo kontrolu utakmice i stvaralo priliku za prilikom.

U 62. minutu, nakon greške na sredini terene svježeg Karića, uslijedila su dva kornera u nizu. Iz drugog je Sarajevo pogodilo za izjednačenje. Soldo, koji je ušao na poluvremenu, pogodio iz peterca protivnika.

sarajevo zeljeznicar horde zla
FOTO: Fena

Do kraja utakmice Sarajevo je još nekoliko puta ozbiljno zaprijetilo, a Turkeš, koji je ušao umjesto Guliashvilia u 84. minut, je bio najbliže golu. Međutim, sjajni Muftić na golu Plavih je čudesnom intervencijom spasio svoj gol.

Imalo je Sarajevo još nekoliko prilika, ali je Muftić bio najbolji igrač Plavih na terenu.

Ćorić: Tri-četiri igrača su mi tražila izmjenu

sarajevo zeljeznicar coric
FOTO: Fena
Denis Ćorić

“Čestitke momcima na večerašnjoj utakmici i hvala publici koja nas je u velikom broju bodrila. Prvo poluvrijeme je bilo jedno od najboljih od kada sam tu. U drugom poluvremenu su nas koštali naši problemi s povredama i izostancima, i bili smo u podređenom položaju. Sve u svemu, najrealniji rezultat je neriješeno”, rekao je trener Želje Denis Ćorić nakon utakmice.

sarajevo zeljeznicar manijaci
FOTO: Fena

“Tri-četiri igrača su mi tražila izmjenu, patili smo se i ovo je veliki bod za nas. Prvo poluvrijeme nam mora biti putokaz kakav Željo mora da bude i bit ćemo na dobrom putu. Mi smo danas igrali 4-3-3 gdje je to dosta dobro funkcioniralo u prvom poluvremenu”, kazao je Ćorić kojemu je ovo bio i prvi sarajevski derbi u trenerskoj karijeri.

Zekić: Ušli smo konfuzno u utakmicu, bilo je haotično

sarajevo zeljeznicar zekic
FOTO: Fena
Zoran Zekić

“Moji igrači i ja se nismo razumjeli u nekim situaicjama, bilo je panike, grešaka. Bili smo dominantni u drugom poluvremenu, ali nismo uspjeli zabiti taj drugi gol. Nekad preko hljeba ne treba tražiti pogače, sa Lulićem sam želio dobiti veznog igrača više. Ušli smo konfuzno u utakmicu, bilo je haotično. Očekivali smo pobjedu, ali za nešto se pita i Željo”, rekao je Zekić.

Sarajevo sada ima 17 bodova, a Žejezničar 14. Sarajevo će u sljedećem kolu gostovati na Pecari kod Širokog Brijega dok će Željezničar na svom terenu ugostiti sastav Posušja.

Uskoro opširnije…