Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PREMIJER LIGA BIH

Sarajevo u svoju akademiju dovelo prvotimca Sloge

ognjen seslak
FOTO: Sport1
Ognjen Šešlak

Ovo je bio težak izbor, ali vjerujem da je pravi korak za moj daljnji razvoj. Sarajevo ima odlične uvjete i trenere, a želim se natjecati na najvišem nivou

Sedamnaestogodišnji Ognjen Šešlak napustio je dobojsku Slogu i pridružio se Akademiji FK Sarajevo nakon svog debija u seniorskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Šešlak, koji je u prethodnoj polusezoni bio najmlađi igrač u ekipi Sloge, donio je odluku o prelasku u Sarajevo kako bi se pridružio najboljem juniorskom timu u Premijer omladinskoj ligi BiH.

“Ovo je veliki korak naprijed za mene. Sada imam priliku igrati za najbolju juniorsku ekipu u zemlji, a to je ono što želim u ovom trenutku svoje karijere. Sloga će zauvijek biti posebna za mene, ali vjerujem da ću u Akademiji FK Sarajevo imati priliku napredovati i pokazati svoj potencijal”, izjavio je Ognjen Šešlak.

U prethodnom razdoblju, mladi veznjak je bio aktivan i u juniorskom timu Sloge, gdje je postigao 14 golova u Omladinskoj ligi BiH – Sjever. Njegov debi za seniorski tim Sloge bio je u Kupu Republike Srpske, a prve minute u seniorskoj Premijer ligi BiH zabilježio je u utakmici protiv Banja Luka Borca.

“Ovo je bio težak izbor, ali vjerujem da je pravi korak za moj daljnji razvoj. Sarajevo ima odlične uvjete i trenere, a želim se natjecati na najvišem nivou. Zahvalan sam Slogi na pruženoj prilici, ali sada je vrijeme za novi izazov”, dodao je mladi nogometaš.

Ognjen Šešlak napustio je Slogu amaterskim raskidom ugovora, zahvalivši klubu na podršci i prilici da dijeli svlačionicu s profesionalcima. On ističe da mu je čast bila biti dio kluba iz rodnog grada, ali da je spreman za novu fazu karijere u Sarajevu.