Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sapunica u nastavcima: Španci odugovlače sa slanjem certifikata za Neymara

neymar – psg

Postoji velika mogućnost da brazilski fudbaler Neymar ni ovog vikenda ne bude imao pravo nastupa za svoj novi klub Paris Saint-Germain.

Razlog za to je što Fudbalski savez Španije odugovlači sa slanjem certifikata, koji je neophodan kako bi Neymar bio pravilno registrovan u Fudbalskom savezu Francuske, a zatim i u Ligi profesionalnog fudbala (LFP), javlja Anadolu Agency (AA).

Iz LFP-a kažu da FS Španije ima rok da do četvrtka uvečer pošalje certifikat ili će u suprotnom Neymar morati propustiti utakmicu Ligue 1 koju PSG u subotu igra protiv Guingampa. Prošlo kolo protiv Amiensa “sveci“ su također igrali bez najskupljeg fudbalera svijeta iz istog razloga.

Iz LFP-a su poručili da su iznenađeni postupcima FS Španije i da, ukoliko certifikat ne dođe, planiraju pokrenuti službeni postupak u Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

La Liga, organizacija koja upravlja profesionalnim fudbalskim ligama u Španiji, vjeruje da je PSG u Neymarovom transferu prekršio finansijski fair-play Evropske fudbalske federacije (UEFA).

I iz Barcelone su najavili da će PSG prijaviti UEFA-i zbog kršenja finansijskog fair-playa. S druge strane PSG smatra da La Liga djeluje protiv zakonito, dok je LFP iznenađen postupcima španske strane i poziva FS Španije da se pridržava pravila FIFA-e.

Podsjetimo PSG je za dolazak Neymar iz Barcelone platio 222 miliona eura. No, novac za obeštećenje nije uplatio pariški klub, nego lično Neymar.