Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sampaoli o prelasku u Barcelonu: Sa Sevillom sam povezan do smrti

Jorge Sampaoli

Od kako je Luis Enrique prošle sedmice saopštio da će na kraju sezone napustiti klubu Barcelone ne prestaju medijske špekulacije o tome ko će biti njegov nasljednik. U tom kontekstu najčešće je spominjan Jorge Sampaoli, argentinski trener koji ove sezone sjajno vodi Sevillu, koja ozbiljno prijeti i “Barci“ i Real Madridu, javlja Anadolu Agency (AA).

Sve te navode Sampaoli je oštro demantovao rekavši da je sa sportskim projektom u Sevilli vezan do smrti.

“Posao u Barceloni? To pitanje nema odgovora, jer ne postoji. Nemam pojma o čemu se priča, ali u ovoj fazi sezone govoriti o kandidatima nema smisla. U vezi sam sa sportskim projektom Seville do smrti. Još se nisam susreo sa klupskim predstavnicima da preciziramo naše buduće projekte u strukturama kluba. Međutim, budite sigurni, postoje namjere da se to uradi“, poručio je Sampaoli španskim medijima.

Sevilla igra sjajno ove sezone. Trenutno zauzima treće mjesto u španskoj La Ligi sa 55 bodova, jedan manje od drugoplasiranog Reala i dva od lidera Barcelone. U Ligi šampiona stigla je do osmine finala, gdje je u prvoj utakmici pred svojim navijačima sa 2:1 savladala Leicester City. Revanš u Engleskoj igraće se 14. marta.