Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon istorijskog uspjeha

Sabljak: Pao je dio tereta s ekipe, ali želimo proći i LASK

HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

Dva standardna stopera, Barišić i Jakovljević, neće moći nastupiti u Austriji

Zrinjski u četvrtak gostuje LASK-u u Lincu u meču play-offa Evropske lige, a utakmicu je najavio Saša Sabljak.

Istakao je Rendulićev pomoćnik da je pao veliki teret s leđa ekipe, ali da je pobjeda i dalje cilj.

“Uspjeli smo ostvariti historijski uspjeh i plasirati se u grupnu fazu, a sigurno da je neki dio tereta pao, ali poznavajući nas mi želimo proći dalje, ako je to ikako moguće. Prezentirati se dobro, a LASK je možda i najkvalitetniji protivnik dosad”; rekao je Sabljak i dodao:

“Odigrali su četiri meča dosad. Izbalansirana su ekipa, kvalitetni u svakoj liniji, vole igrat, fizički su jako dobri, mada se ne boje ni preskočiti igru ako ih se pritisne. Brzo ide lopta i moramo stvarno biti na maksimumu u fazi odbrane da bi se mogli odbraniti, a nakon toga ih probati ugroziti.”

Dva standardna stopera, Barišić i Jakovljević, neće moći nastupiti u Austriji.

“Dolazi nam period utakmica gdje ćemo igrati i u prvenstvu i Evropi, tako da svaki naš igrač mora biti na maksimumu. Imamo momke koji će ih zamijeniti. Koga nema, bez njega se mora i može. Okvirno znamo ko će ih zamijeniti, ali treba još vidjeti kroz treninge. Ne bismo izlazili u javnost odmah, ali znamo koje stopere imamo”, istakao je Rendulićev asistent.

Nada se podršci navijača u Austriji.

“Linc je blizu. Ima puno iseljenika koji žive u Austriji i Njemačkoj. Stvarno bi bilo lijepo da imamo veliku potporu navijača”, zaključio je Sabljak.

Utakmica se igra u četvrtak od 21 sat.