Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

S Višćom je bio cimer u reprezentaciji, a onda ga je stigla teška ozljeda

semir cilic

Igrao je za U17 i U19 nogometnu reprezentaciju BiH.

Sa ekipom Zrinjskog bio je juniorski prvak i osvajač Kupa BiH, a iste uspjehe napravio je i sa seniorskom ekipom. Treneri i menadžeri prognozirali su mu sjajnu karijeru.

Imao je odlične fizičke preispozicije za poziciju stopera na kojoj je proveo dosadašnji dio karijere.

Igrao je sa Edinom Višćom, Tonijem Šunjićem, Mariom Aničićem, Eldarom Hasanovićem… igračima koji su stigli do dresa državne reprezentacije BiH.

I u trenucima kada je trebao napraviti odlučujući iskorak u karijeri, stigla je povreda.

“Povrijedio sam koljeno. U tim trenucima cijeli svijet mi se srušio. Međutim uz pomoć saigrača i prijatelja sa kojima sam nastupao u juniorskoj reprezentaciji uspio sam se vratiti. Operisao sam koljeno kod doktora Nemeca u Rijeci. Nisam se predao. Nastavio sam trenirati još jače, i mogu reći da sam sad fizički spremniji nego ikad”, kaže Semir Čilić, koji trenutno formu održava sa kondicionim trenerom Amerom Vulom.

Ovaj Jablaničanin u svojoj karijeri nosio je i dresove kakanjskog Rudara, Radnika iz Hadžića, Turbine i Branitelja. Kaže da je spreman za drugu šansu.

“Zaista se osjećam potpuno spreman. Mislim da su najbolje igračke godine ispred mene. U kontaktu sam sa nekoliko klubova i nadam se da ću u narednim danima pronaći pravu sredinu za nastavak karijere”, kaže Čilić, koji se zahvaljuje nekadašnjim saigračima koji ga nisu zaboravili kada mu je bilo najgore.

“Dok sam se oporavljao od povrede dali su mi bezrezervnu podršku Višća, Šunjić, Aničić… Najbliži sam sa Višćom sa kojim sam bio i cimer dok smo nastupali za mlađe kategorije u reprezentaciji. Drago mi je da je ostvario karijeru kakvu zaslužuje, sve su to vrhunski igrači”, kaže Čilić.