Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvicha Kvaratskhelija

Ronaldo mu je idol i kao dječak slikao se s njim, sinoć ga je pobijedio i dobio njegov dres

Foto: X

Gruzija je ostvarila najveću senzaciju prvenstva te pobjedom osigurala treće mjesto koje im je u debitanstskom nastupu donijelo historijski plasman u nokaut fazu, među 16 najboljih reprezentacija Evrope

Skoro pa nevjerovatna priča dobila je svoj epilog sinoć na meču Portugala – Gruzija u kojoj su borbeni Gruzijci koji su senzacionalno trijumfovali protiv favorizovanih Portugalaca i plasirali se u osminu finala Evropskog prvenstva.

Prije desetak godina, dok su još bili djeca, fotografirali su se s njim kao fanovi, a sinoć su protiv legendarnog Portugalca nastupili na Evropskom prvenstvu.

Ronaldo je 2013. godine posjetio Tbilisi i Dinamovu omladinsku akademiju na kojoj je igrala današnja zvijezda Napolija Kvicha Kvaratskhelija.

Punih 11 godina kasnije Kvicha je na velikoj sceni igrao protiv svog nekadašnjeg idola.

Nakon meča Kvicha se otišao pozdraviti sa Ronaldom, a kasnije je na Instagramu objavio da je dobio i dres od Portugalca, napisavši – “snovi”.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija Gruzije pobijedila je selekciju Portugala sa 2:0 u susretu posljednjeg kola F-grupe Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Gruzija je ostvarila najveću senzaciju prvenstva te pobjedom osigurala treće mjesto koje im je u debitanstskom nastupu donijelo historijski plasman u nokaut fazu, među 16 najboljih reprezentacija Evrope.

Golove su postigli Kvaratskhelia u 2. i Mikautadze u 57. minuti iz penala.