Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Romelu Lukaku potpisao za Napoli

lukaku
Romelu Lukaku

Ovo je drugi put da Chelsea prodaje Lukakua. Prvi put ga je 2013. godine za 35 miliona eura prodao Evertonu, gdje je bio sjajan

Napadač belgijske reprezentacije, 31-godišnji Romelu Lukaku, službeno je prešao iz Chelseaja u Napoli. Lukaku je prošlu sezonu proveo na posudbi u Romi, a prethodnu u Interu.

Belgijac bi u napadu Napolija trebao zamijeniti Nigerijca Victora Osimhena, koji bi mogao biti prodat u samom finišu prijelaznog roka.

Napoli je za Lukakua platio naknadu od 30 miliona eura, plus bonusi. Igrač je potpisao ugovor do 2027., s prijavljenom bruto plaćom od 12 miliona eura po sezoni. Ovo će biti četvrti put da će Lukaku igrati u Italiji. Za Inter je igrao od 2019. do 2021., a nakon prelaska u Chelsea je proveo još jednu godinu na posudbi u milanskom klubu (2022.-2023.). Prošle je godine bio na posudbi u Romi.

Ovo je drugi put da Chelsea prodaje Lukakua. Prvi put ga je 2013. godine za 35 miliona eura prodao Evertonu, gdje je bio sjajan.

Iz Evertona je otišao u Manchester United pa u Inter, gdje je bio najbolji strijelac i prvak talijanske lige. Chelsea ga je nakon toga vratio iz Intera za 113 miliona eura, no nije oduševio u Engleskoj. Nakon posudbi ga je londonski klub opet prodao.