Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hwang Ui-jo

Reprezentativac Južne Koreje priznao da je tajno snimao seksualne odnose. Prijeti mu zatvor

Foto: X

Poznate kao “molka” na korejskom, špijunske video snimke obično prave muškarci koji potajno snimaju žene u toaletima i drugdje, iako se izraz može primijeniti i na tajne snimke dobrovoljnog seks

Južnokorejski fudbalski reprezentativac Hwang Ui-jo suočava se s četiri godine zatvora nakon što je na sudu priznao krivnju za ilegalno snimanje seksualnih odnosa.

Bivši napadač Nottingham Foresta zatražio je od suca da pokaže popustljivost nakon što je optužen da je snimao sebe u seksu sa ženama bez njihovog pristanka, stoji u transkriptu suđenja u koji je AFP imao uvid u četvrtak.

Tužitelji su od središnjeg okružnog suda u Seulu zatražili četverogodišnju zatvorsku kaznu za 32-godišnjaka kada su ove sedmice iznijeli svoje završne riječi u slučaju.

Igra u Turskoj

Hwang, koji sada igra za turski klub Alanyaspor, isprva je tvrdio da je nevin prije nego što je na sudu priznao nedjela.

-Iako sada priznaje nedjelo, poricao je optužbe koje su dovele do suđenja – rekli su tužitelji.

-Pitamo se je li Hwang iskren u svojim razmišljanjima… zbog nepopravljive štete nanesene žrtvama – dodali su.

Hwang je u pripremljenoj izjavi sucu rekao: “Nudim svoje najiskrenije isprike žrtvama koje su patile zbog mojih nedjela. Iskreno molim za krajnju popustljivost.”

Rekao je da bi incident iskoristio kao “ogledalo” da marljivo živi kao sportaš.

Poznate kao “molka” na korejskom, špijunske video snimke obično prave muškarci koji potajno snimaju žene u toaletima i drugdje, iako se izraz može primijeniti i na tajne snimke dobrovoljnog seksa.

Skandal je izašao na vidjelo kada je njegova šogorica objavila privatne eksplicitne videozapise Hwanga u pokušaju da ga ucijeni u junu 2023. Ona sada služi tri godine zatvora zbog ucjene.

Izbačen iz reprezentacije

Jedna od braniteljica žrtve, Lee Eun-eui, pozdravila je zahtjev tužitelja za četverogodišnju zatvorsku kaznu.

-U najmanju je ruku utješno što tužiteljstvo traži četverogodišnju zatvorsku kaznu – rekla je novinarima nakon suđenja, napomenuvši da je njezin klijent bio “duboko pretučen” cijelom aferom.

Hwang je suspendiran iz reprezentacije od novembra prošle godine kada su optužbe iznesene.

Za Južnu Koreju je postigao 19 golova u 62 nastupa.

Presuda Hwangu trebala bi biti izrečena 18. decembra.