Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Savladali Atalantu

Real osvojio Superkup: Mbappe strijelac, Modrić najtrofejniji igrač u historiji “Kraljeva”

Foto: Screenshot

Italijanski stručnjak je od prve minute poslao na teren udarni napadački trio “Kraljevskog kluba” ove sezone – Kyliana Mbappea, Viniciusa Juniora i Rodryga, dok su u veznom redu startali Jude Bellingham, Aurelien Tchouameni i Federico Valverde

Nogometaši Real Madrid pobjednici su europskog Superkupa nakon što su u Varšavi pred 56.402 gledatelja pobijedili Atalantu sa 2:0 osvojivši rekordni, šesti put ovo takmičenje.

Nakon slabog prvog dijela, Real je pobjedu izborio u nastavku golovima Federica Valverdea (60) i novog pojačanja Kyliana Mbappea (69).

Italijanski stručnjak je od prve minute poslao na teren udarni napadački trio “Kraljevskog kluba” ove sezone – Kyliana Mbappea, Viniciusa Juniora i Rodryga, dok su u veznom redu startali Jude Bellingham, Aurelien Tchouameni i Federico Valverde. Reprezentativac BiH Sead Kolašinac u dresu Atalante igrao je 70 minuta i pružio jako dobru partiju.

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je zaigrao od 77. minute, osvojivši 27. trofej u Realovom dresu čime je postao najtrofejniji igrač u historiji”Kraljevskog kluba”.

Europski Superkup se igra od 1973. godine, a prvi pobjednik je bio Ajax koji je u dvije utakmice pobijedio Milan.

Do 1999. je to bio okršaj pobjednika Kupa prvaka i Kupa pobjednika kupova, a od 2010. za trofej se bore pobjednik Kupa/Lige prvaka i pobjednik Kupa UEFA/Europske lige.

Na Nacionalnom stadionu u Varšavi snage su odmjerili europski prvak Real Madrid, te pobjednik Europske lige Atalanta.

Španski velikan je lovio rekordni šesti naslov, dok se Atalanta, koja je u maju osvojila svoj prvi evropski trofej u historiji kluba, nadala da će postati prva italijanska ekipa koja je osvojila Superkup nakon Milana 2007. godine, kojeg je tada vodio trenutni Realov trener Carlo Ancelotti.