Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hazard ide u Madrid?

Real je Zidaneu obećao jednog od najboljih igrača svijeta, spremili su 120 miliona eura?

zidane

Već dugo se Hazardovo ime veže za Galacticose, a prema pisanju španskih medija, njegova je najveća želja upravo selidba u Madrid

Jedan od najboljih fudbalera svijeta Eden Hazard navodno očajnički želi preći u Real Madrid na ljeto, a španski gigant čeka odgovor londonskog kluba na upit o cijeni, piše Bleacher report.

Već dugo se Hazardovo ime veže za Galacticose, a prema pisanju španskih medija, njegova je najveća želja upravo selidba u Madrid.

Tome treba dodati i činjenicu da je novi-stari trener Reala Zinedine Zidane, Edenov idol iz djetinjstva.

Prema nekim procjenama, Chelsea će tražiti između 100 i 120 miliona eura za Belgijanca, a pojavile su se i špekulacije da je madridski klub Zidanea privolio da se vrati na klupu upravo obećanjem da je Hazardov potpis gotova stvar.

Navodno je Hazard usmeno pristao u junu postati igrač Reala.

Mnogi novinari su negirali te tvrdnje, a vjerovatno će tek na ljeto biti poznato koliko istine je bilo u tim navodima.

Najveća prepreka Chelseaju da proda svog ubjedljivo najboljeg i najefikasnijeg igrača je transfer embargo koji im je nametnut, a na snazi će biti od ljeta. S druge strane, Plavce će pojačati Christian Pulisic, koji stiže iz Borussije Dortmund.

Jedno je sigurno, da je mislio ostati u redovima Chelseaja, Hazard bi sigurno već potpisao produženje ugovora. Za londonski klub bi najgore bilo izgubiti jednog od najvrjednijih igrača svijeta bez odštete, tako da im prodaja na ljeto u ovom trenutku izgleda kao najbezbolnija opcija.