Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon izvlačenja

Reakcije na parove četvrtfinala Kupa BiH: “Svi protivnici u ovoj fazi su teški”

ezgif-2-5c11e51d95

Velež će se za polufinale boriti protiv dobojske Sloge, a direktor Veleža Sanjin Alagić očekuje dvije teške utakmice

Fudbalski klub Željezničar igrat će protiv bh. prvoligaša Zvijezde iz Gradačca, u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Sportski direktor Željezničara Samir Bekrić ističe da su svi protivnici u ovoj fazi takmičenja teški.

– Zvijezda je naš stari rival, ali mi u Gradačcu imamo dosta naših navijača tako da nas očekuju dvije veoma zanimljive utakmice. Neće biti lako, ali pokušat ćemo pokazati naše pravo lice i proći u naredni krug takmičenja – rekao je Bekrić.

Dodaje da prednost domaćeg terena u prvom meču neće donijeti veliku prevagu Željezničaru, jer očekuje da će revanš u Gradačcu biti izazov.

Zrinjski u četvrtfinalu igra protiv Radnika, za koji glasnogovornik mostarskog kluba Mario Pandža ističe da je respektibilan protivnik koji nije slučajno došao do četvrtfinala takmičenja.

– Ko god da je protivnik mi bismo se isto ponašali. Prihvatamo ulogu favorita i naš cilj se zna. Zrinjski je osvojio Kup samo jedanput i nadamo se da će se to ove sezone promijeniti – izjavio je Pandža.

Velež će se za polufinale boriti protiv dobojske Sloge, a direktor Veleža Sanjin Alagić očekuje dvije teške utakmice.

– Vjerujemo da uz dobru pripremu utakmica možemo proći dalje. Protivnika cijenimo, Sloga je ozbiljna ekipa, ali isto tako vjerujemo u svoje sposobnosti i da ćemo u dvije utakmice izaći kao pobjednici – naveo je Alagić.

Parovi četvrtfinala:

Sloga Doboj – Velež Mostar
Tuzla City – Rudar Prijedor
Radnik – Zrinjski
Željezničar – Zvijezda Gradačac

Prvi susreti na rasporedu su 1., a uzvratni 15. marta.